Monday, 27 May 2013

Gara-Gara Azizan Razak, Rakyat Kedah Bakal Sengsara

Sembang petang kelmarin dengan seorang KCS Senior...


1.Pentadbiran yang telus , terbuka dan tiada campurtangan oleh kerajaan PR 2008-2013 amat memudahkan tugas KCS dan penjawat awam yang berkhidmat secara jujur dan amanah dengan tugasan.

2.KCS yang tamak dan menyeleweng sedang mengatur strategi untuk membolot sebanyak mngkin "ghanimah"dengan memegang para exco baru yg mmg kaki songlap...exco yg trlalu mentah dan mudah diguna..

3.Beberapa polisi yang dibuat sebelum ini bersifat pro rakyat akan diubah ke pro peniaga untuk keuntungan mudah..(cth : polisi kouta perumahan 50% Bumiputra : 50% Non Bumi telah diubah ke 30:70)

4.Perbelanjaan cermat,jimat dan berhemah oleh kerajaan PR amat sukar diikuti oleh kerajaan sekarang...cthnya perbelanjaan untuk program kenduri kesyukuran MB baru tempohari dikhabarkan menelan kos sebanyak RM300.000.(RM15 sekepala x 20,000 org).. itu baru 2 minggu mentadbir..

5.Beberapa orang KCS yang cenderung /membantu (walaupun atas profesionalisma tugas)kepada kerajaan terdahulu akan ditukar atau dibekukan jawatan termasuk beliau!

- kedahlanie


PERINGATAN: Bloglist Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

1 comments:

XUMNO 27 May 2013 at 23:04  

Jangan salahkan Ust Azizan atau Kerajaan Pas atas kekalahan pru13 dudlu. Kerajaan Pas telah mentadbir secara tlus dan berhemah. yang mahu dan suka di perkotakkatikkan olek Umno/BN ialah orang2 Melayu Kedah. mereka tidak tahu membezakan intan dengan kaca.Sekarang mereka sudah mula berjalan atas kaca yang mereka pilih.Dek termakan hasutan dan umpan dua tiga ratus ringgit yang dihulurkan oleh umno, mereka kenalah terima nasib malang selama 5 tahun.

Popular Posts

Blog Pro BN

POST TERDAHULU

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP