Friday, 31 May 2013

Khir Toyo dakwa dirinya dikambinghitam

Bekas menteri besar Selangor, Dr Khir Mohd Toyo berkata beliau dijadikan contoh untuk membuktikan kerajaan yag dipimpin Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dilihat bersih.

Dalam tulisan di blognya hari ini, Khir - yang dikekalkan hukuman penjara 12 bulan oleh Mahkamah Rayuan semalam - berkata beliau sudah "putus harapan" dan pesimis sekalipun merancang untuk merayu kesnya di Mahkamah Persekutuan.


"Saya sudah tidak peduli lagi jika keputusan telah dibuat untuk memenjarakan saya sebagai ikon untuk menunjukkan kerajaan Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak ini telus dan mahu membanteras rasuah. Biarlah luncai terjun dengan labu-labunya," tulis Khir dalam blognya.

Semalam Mahkamah Rayuan mengekalkan keputusan bersalah terhadap Dr Mohd Khir bagi tuduhan rasuah yang berkaitan dengan pembelian dua lot tanah berharga dan sebuah rumah di Shah Alam, semasa menjadi penjawat awam.

"Semalam, peguam saya, Datuk Seri Shafee Abdullah bangun mengemukakan pertanyaan kepada tiga orang panel hakim hari ini, 'Apakah benchmark atau tanda aras untuk menyatakan pembelian ini merupakan satu pembalasan yang tidak mencukupi.'

"Pertanyaaan ini bukan sahaja tidak dijawab oleh Hakim Mahkamah Tinggi tetapi juga oleh tiga panel hakim Mahkamah Rayuan. Ini bermakna saya tidak mungkin mendapat sebarang perbicaraan yang munasabah pada akal logik," katanya.


PERINGATAN: Bloglist Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

1 comments:

Sabina45 31 May 2013 at 14:41  

Bila dah kena batang hidung sendiri baru nak kata diri kita dikambing hitamkan dan keadilan tidak lojik dan berat sebelah ?. Adakah kita sedar balasan Allah keatas diri kita yang tidak pernah berlaku 'adil dengan orang bawahan kita semasa kita berkuasa,adakah diri kita terfikir yang kuasa yang kita dapat adalah amanah rakyat untuk memberi keadilan mentadbir dengan amanah,tapi sebaliknya berlaku,rakyat susah papa kedana,tapi kita duduk dalam istana dengan megah dan takbur,berkat do'a orang yang dizalimi,kuasa kita ditarik balik oleh Allah dengan kalahnya PRU12 maka kezaliman kita ditunjuk oleh Allah kepada hambaNya yang sentiasa berdo'a,makanya terimalah kifarah Allah dengan lapang dada mudah-mudahan diringankan 'azab di akhirat,amin!,,,,

Popular Posts

Blog Pro BN

POST TERDAHULU

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP