Wednesday, 5 June 2013

Kecoh Di Kedah - Mukhriz 'Tendang' Pegawai Kewangan Negeri

Setelah mendapat persetujuan dari Majlis Pemangku Raja, pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam mengeluarkan surat pelantikan Dato' Md Noor Rafie sebagai Pegawai Kewangan Negeri. Dato' Md Noor sebagai Pengarah Tanah dan Galian dilantik berdasarkan seniority dalam KCS. Kekosongan Pegawai Kewangan berlaku apabila Dato' Puat Ali naik pangkat sebagai SUK.

Pelantikan Dato' Md Noor mendapat sokongan padu daripada pihak KCS. Malangnya ia tidak disenangi oleh Datuk Mukhriz yang mungkin mendapat nasihat dari bapanya, Tun Mahathir.


Dengan tidak menghormati persetujuan dan keputusan SPA, Majlis Pemangku Raja dan KCS - Mukhriz mengarahkan pelantikan Dato' Md Noor ditarik balik! Sedangkan Dato' Md Noor telah menjalani raptai angkat sumpah di Istana Anak Bukit.

Like father like son, Mukhriz memilih Dato' Khairudin a.k.a Tilong iaitu Pengarah UPEN untuk memegang jawatan Pegawai Kewangan tanpa memperdulikan pandangan pihak lain. Ramai pegawai KCS terkejut mengapa Tilong yang terpalit dengan pelbagai masalah sewaktu memegang beberapa jawatan dalam GLC (sebahagian skandal RM403 juta) dipilih oleh Mukhriz. Apakah Mukhriz mahu 'mempergunakan' Tilong untuk apa2 tujuan tidak baik apabila menyerahkan jawatan penting itu kepada beliau?

Banyak rahsia akan terdedah dari kegopohan Mukhriz walaupun baru sebulan mentadbir Kedah.. Tunggu selepas ini.

Smber - Kedah La


PERINGATAN: Bloglist Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

2 comments:

Sabina45 6 June 2013 at 07:10  

Rakyat peduli apa siapa pun yang dilantik penyamun ke perompak ke penyangak ke pembelit ke penipu ke itu semua tak jadi hal pada rakyat yang menjadi topik harian dibawah pokok asam ke pokok ketapang ke dikedai kopi ah seng ke ialah macam mana nak beli barang dengan harga yang mampu, MB peduli apa semua itu, jika dia lantik orang yang tiada masaalah dia sendiri akan dapat masaalah sebab semua kena ikut buku, jadi dia kena cari dan melantik seseorang yang sudah ada masaalah supaya senang mengawal ,jika tidak ikut perentah orang yang bermasaalah akan terima akibat,jadi terpaksalah akur dengan segala apa yang akan diarah,itulah yang diamalkan oleh bapanya mamak kutty Mahade,apa tidaknya empat timbalan yang engkar perentah semua kena tendang ,bahkan selepas tamat hayat PM pun masih lagi melobi untuk menjatuhkan PM selepasnya kerana enggan ikut telunjuk dia, itulah mamak namanya,serupa jugalah KSN sekarang ini mamak juga kakitangan awam dilarang bersuara atas nama politik tetapi dia sendiri mengampu kesana kemari dengan ahli politik ,apa jenis maknusia itu,itulah mamak namanya

Carlos Santiago 6 June 2013 at 09:40  

waaa...hebat betul dia kan..black belt ke. hahaha

Popular Posts

Blog Pro BN

POST TERDAHULU

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP