Tuesday, 17 September 2013

Utusan Diperintah Bayar RM40 Ribu Kepada Husam Musa

Mahkamah hari ini memerintahkan akhbar Utusan Malaysia menarik kembali satu laporan bertarikh 31 Mei 2009 yang didapati memburuk-burukkan Naib Presiden PAS, Datuk Husam Musa.

Akhbar itu juga diperintahkan untuk menyiarkan pengumuman penarikan balik rencana itu pada halaman 9 akhbar edisi hujung minggu Utusan, Mingguan Malaysia pada 22 September ini.


Peguam Husam Balan Nair Dahmodaran berkata akhbar milik Umno itu juga diperintahkan membayar kos sebanyak RM40,000 kepada HusamBalan ketika dihubungi Malaysiakini berkata, keputusan itu dibuat oleh Hakim Siti Khadijah S Hassan Badjenid di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pagi tadi.

Husam sebelum ini menamakan Utusan Malaysia, penulis rencana Zulkiflee Bakar dan Ketua Pengarang Kumpulan, Datuk Abdul Aziz Ishak dalam tuntutannya.Ia berhubung rencana bertajuk 'Menilai hujah Husam' yang disiarkan akhbar itu yang dianggap memburuk-burukkan Husam sewaktu pemilihan PAS semakin hampir pada masa itu.

Menurut Husam, rencana itu memberikan gambaran beliau tidak setia kepada PAS dan idealismenya, tidak boleh dipercayai, berniat untuk membahayakan kepentingan PAS, serta merupakan musuh kepada PAS. 


PERINGATAN: Bloglist Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

0 comments:

Popular Posts

Blog Pro BN

POST TERDAHULU

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP