Saturday, 5 October 2013

Gempar - Peragut Disembelih Tanpa Belas Kesihan

Pembongkaran kes imam arahkan jk surau sembelih dua peragut dan tanam beberapa anggotanya..

Sabak Bernam 4 okt. 2013 PDRM melaporkan pembongkaran kes tragis d sebuah kampung d sabak bernam yg berlaku tahun lalu...

Begitulah nasib malang yang terjadi kepada dua peragut yang telah berjaya ditangkap oleh penduduk kampung Sungai Tengar Utara, Sabak Bernam.


Menurut saksi, Manan Jalil 48, salah seorang penduduk tempatan yang berang dengan kedua-dua peragut ini telah membawa keluar parang tajam yang berkilat lalu mahu menetak leher peragut itu tapi sempat dihalang oleh jirannya.

Namun ketika peragut itu ditangkap, pihak saksi mengatakan tidak ada apa-apa barang yang berharga yang didapati pada peragut itu.

Salah seorang penduduk tempatan yang juga imam dan ketua kampung di situ pula yang berang pada peragut itu telah memerintah anak buahnya menyembelih kedua-dua peragut ini.

Kaki-kaki peragut itu diikat.…dengan takbir yang bergema…dia telah sembelih peragut tanpa rasa belas kasihan…

darah menyembur keluar,orang tempatan tidak berani menghalang perbuatan ketua kampung itu, kerana yang disembelih itu ialah seekor kambing dan seekor lembu yang meragut rumput disembelih sempena hari raya korban … Hehehe..PERINGATAN: Bloglist Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

2 comments:

cikmatgelap 5 October 2013 at 17:12  

klu n ak melawak pun biar le jgn yg merapu mcm org otak hilang screw puuuuith

Popular Posts

Blog Pro BN

POST TERDAHULU

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP