Sunday, 3 November 2013

Pengundi Sg. Limau Ditipu Dengan Status Pendidikan Calon BN

Awal-awal media pencacai dah twit seorang profesor akan bertanding di Sungai Limau! Malangnya pencacai itu ialah BERNAMA!


Bernama mengulangi ceritanya, seorang profesor akan dipilih bertanding di Sungai Limau:
                                             TAK TIPU BUKAN UMNO NAMANYA

Pada hari penamaan calon, Bernama masih terus menipu, calonnya ialah seorang profesor:                                UMNO DESPERADO NAK JUGA INTELEK JADI CALON

Berita itu kemudiannya dicanang oleh TV3, UMNO on line dan macai-macai UMNO di alam siber:                                                   MACAI PUN DITIPU BERNAMA?

Tentulah penyokong UMNO bangga kalau benar seorang profesor bakal menjadi ADUN di Sungai Limau. Namun hakikat adalah sebaliknya. Cuba lihat CV calon BN ini:


                                                    MANA ADA SEBUT PROFESOR?

Dalam CV rasmi dari UPSI itu jelas menyebut, Dr Ahmad Sohaimi bin Lazim, seorang Pensyarah Kanan DS52.

Aduhai...! DS52 jauh lagi nak sampai ke Profesor, weh!

Dia kena melalui DS54 (Profesor Madya), kemudian baru pergi ke VK7 (Profesor Grade Khas C). Untuk sampai ke tahap Profesor kenalah buat banyak penyelidikan! Kena buat pembentangan kertas kerja di peringkat antarabangsa dan menulis dalam jurnal yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Calon BN ini mendapat PhD pada tahun 2008. Sebab tu dia masih berada ditakuk DS52, walaupun usia sudah 52 tahun. Dalam CVnya juga tiada disebut penyelidikan yang hebat. Cuma ada 2 buah aktiviti penyelidikan, dan keduanya mendapat grant universiti, di bawah RM10,000 sahaja.


                             DUA PENYELIDIKAN SAHAJA BOLEH JADI PAKAR?

Inikah saja tahap kualiti ahli UMNO yang ada PhD?

Bernama saja-saja letak Prof. Dr depan nama calon supaya nampak hebat?

Alahai...Bernama....Kamu tu lidah rasmi Kerajaan Malaysia. Kamu digunakan sebagai rujukan media antarabangsa. Satu dunia baca kamu. Jangan buat lawak bodoh boleh tak?

Kamu dah kempen untuk BN cukuplah. Tapi, jangan buat perangai macam pencacai. Jangan le desperado sangat nak tunjuk kepada satu Dunia calon BN berkelulusan tinggi. Sampai kelayakan professional calonpun kamu nak auta.

Dipetik dari sini

PERINGATAN: Bloglist Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

0 comments:

Popular Posts

Blog Pro BN

POST TERDAHULU

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP