Friday, 27 December 2013

Pas sokong kenyataan Dr M

SHAH ALAM - Pas menyokong kenyataan Tun Dr Mahathir Mohamad supaya kerajaan mengurangkan kos pengeluaran bagi meningkatkan tahap ekonomi negara berbanding menaikkan harga barangan.

Ketua Penerangan Pas, Datuk Mahfuz Omar berkata, kenyataan bekas Perdana Menteri itu perlu diberi perhatian oleh kerajaan.


“Ini yang sepatutnya. Cukup-cukuplah membebankan rakyat dengan pelbagai kenaikan barangan.

“Saya akui harga barangan tidak akan konsisten pada satu tahap (akan ada kenaikan) namun kerajaan juga harus pastikan kenaikan yang berterusan perlu berlaku dari sudut pendapatan rakyatnya,” kata beliau.

Menurut beliau, penerokaan sumber-sumber baharu merupakan alternatif terbaik dalam menjana ekonomi negara, sekali gus menghalang kerajaan untuk melaksanakan sebarang kenaikan.

"Langkah itu penting memandangkan Malaysia sedang mengalami masalah dalam meningkatkan produktiviti khususnya dalam sektor ekonomi.

“Syarikat gergasi tempatan seperti Petronas perlu memperbanyakkan lagi penerokaan telaga-telaga minyak,” katanya.

PERINGATAN: Bloglist Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

0 comments:

Popular Posts

Blog Pro BN

POST TERDAHULU

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP