Wednesday, 9 April 2014

Khidmat Peguam Shafee Ditagih Lagi Untuk Melenyapkan Parti DAPPendaftar Pertubuhan (ROS) melantik peguam yang berkaitan Umno Muhammad Shafee Abdullah untuk mewakili mereka di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur dalam permohonan semakan kehakiman oleh DAP.

Perkara itu dibawa kepada pengurusan kes hari ini selepas Hakim Zaleha Yusof memberikan kebenaran kepada DAP untuk memulakan permohonan semakan kehakiman pada 26 Mac.

Permohonan DAP itu dibuat DAP Februari lalu bagi memaksa ROS mengiktiraf penjawat atasan parti itu ekoran pemilihan semula jawatankuasa pusat parti itu.

Peguam DAP Gobind Singh Deo berkata, parti itu diminta menyerahkan dokumen sebelum 11 Jun.

“Selepas itu Mahkamah Tinggi akan menetapkan tarikh pendengaran.

“Kami juga dapat tahu hari ini bahawa Shafee dilantik ROS untuk mewakili mereka,” kata Gobind yang juga anggota Parlimen Puchong.

Beliau menjangkakan tarikh pendengaran untuk permohonan semakan kehakiman itu akan ditetapkan pada Jun atau Julai.

PERINGATAN: Bloglist Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

1 comments:

Nudin Bakar 9 April 2014 at 15:08  

Peguam inilah orang pertama tunjuk jalan keneraka. Yang ikut belakang adalah macai-macai UMNO-BN. Tak nak komen panjang, fikir fikirkan lah sendiri, jika pernah buat bertubatlah pada ALLAH.

Popular Posts

Blog Pro BN

POST TERDAHULU

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP