Thursday, 26 May 2016

Guan Eng: PAS Dan BN Berpakat Bawa Hudud Ke ParlimenSetiausaha Agung DAP Lim Guan Eng mendakwa bahawa BN dan PAS telah bekerjasama untuk membentangkan usul hudud di Dewan Rakyat untuk tujuan politik.

"Ini adalah kerjasama antara Umno dan PAS ... antara BN dan PAS," katanya.

Beliau menggesa rakan-rakan BN - MCA, MIC, Gerakan dan parti-parti di Sabah dan Sarawak - untuk menyatakan pendirian mereka.

"Mereka kata  akan keluar daripada BN ... Saya ingin tahu jika mereka (masih) bersedia untuk berbuat demikian," katanya.6

Beliau mendakwa bahawa rang undang-undang persendirian yang dibawa oleh Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang itu tidak mengikut perlembagaan.

Beliau memberi amaran bahawa sekiranya rang undang-undang itu diluluskan di Parlimen, ia akan memberi kesan ke atas sistem kehakiman.PERINGATAN: Bloglist Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

3 comments:

chomeycute Chomey 26 May 2016 at 21:44  

Jangan layan propaganda bn n pas LA tuan Lim...hang x faham kah mainan prk....sendiri mau ingat LA...

M.N.Hasnal Bakiyah 26 May 2016 at 23:43  

Tiba2 ja umno luluskan perbentangan RUU di parlimen. Mentang2 nak PRK. Malangnya di hari last. Itupun tak tantu di luluskan atau tak lps perbahasan. Nampak sangat mainan busuk umno. Malang sungguh parti islam di main2kan sebegitu rupa. Apa nak buat.. PAS dipandu oleh drever tua yg nyanyok.

Hidup Najib! 27 May 2016 at 10:10  

Baru lulus pembentangan je...lps prk NFA...fail pun hilang..

Popular Posts

Blog Pro BN

POST TERDAHULU

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP