Wednesday, 24 August 2016

Kenapa Zahid Bukannya PM Najib Razak Ke PBBKebiasaannya yang menghadiri mesyuarat diperingkat sebesar PBB ialah pemimpin nombor satu negara (MO1). Kalau dari konteks Malaysia, PM Najib Razak lah yang patut hadir.

Tapi pada kali ini agak menghairankan tempat Perdana Menteri Malaysia diambil oleh Timbalannya Datuk Zahid Hamidi. Apa lagi sebagai pengerusi mesyuarat.

Dua tiga hari yang lepas kita dimaklumkan melalui akhbar perdana, bahwa Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi akan mempengerusikan debat terbuka bagi mencegah percambahan senjata pemusnah besar-besaran (WMD) pada mesyuarat Majlis Keselamatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB).

Kenapa bukan PM Najib Razak ya?Adakah kerana prosiding Mahkamah Amerika yang sedang berjalan yang melibatkan Jho Low dan Reza, anak tirinya  sebab terdakwa sebagai terlibat dalam aktiviti penggubalan wang haram. Kebetulan nama PM Najib Razak turut dikaitkan sebagai MO1 yang sedang dicari oleh DOJ?

Dek kerana itu takut kena cekup, maklum takat kekebalan Perdana Menteri Malaysia bila sudah berada di bumi Uncle Sam, apa lah sangat. ;)

Baca seterusnya di sini

PERINGATAN: Bloglist Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

1 comments:

errol 24 August 2016 at 10:57  

Ada udang disebalik batu.

Popular Posts

Blog Pro BN

POST TERDAHULU

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP