Wednesday, 17 August 2016

MO1 Adalah YD Agong: MP Langkawi Diminta Jangan Bodohkan RakyatSaya ingin mengingatkan Nawawi Ahmad, yakni Ahli Parlimen Langkawi supaya berhenti bercakap memalukan rakyat Langkawi. Saya orang Langkawi dan saya berhak bersuara untuk anak Langkawi.

Tidak perlulah Ahli Parlimen Langkawi memalukan Langkawi dengan membuat kenyataan bahawa MO#1 adalah DYMM Yang Di Pertuan Agong.

MO#1 adalah penjenayah. Jangan kaitkan Raja kami dengan sebarang jenayah kewangan negara. Carilah MO#1 di PMO!

DOJ sebut MO#1 lebih dari 30 kali dan beliau adalah individu berkuasa dalam 1MDB, bersaudara dengan Riza Aziz serta beliau juga memegang jawatan dalam pentadbiran negara.

Sultan Kedah yakni DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong tiada jawatan dalam 1MDB. Baginda juga tiada tali persaudaraan dengan Riza Aziz. Baginda juga bukanlah penjawat awam.

Kenyataan Nawawi Ahmad telah menghina institusi Beraja negeri Kedah. Saya menggesa beliau segera memohon maaf secara terbuka kepada Duli Tuanku dan rakyat. Jika beliau enggan, saya kira rakyat boleh mendesak supaya segala pingat Yang dianugerahkan oleh Kesultanan Kedah ditarik balik dari beliau.

Anina Saadudin

p/s Lain kali kalau nak bercakap pandang muka ayam. Jangan sampai kita malu dekat ayam selepas ayam pun malu dengaq apa kita bercakap. Malu kat ayam!


PERINGATAN: Bloglist Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

3 comments:

M.N.Hasnal Bakiyah 17 August 2016 at 12:22  

Jom ramai2 buat report polis. Mangkok ni dh terang2 hina dan kaitkan agong dgn jenayah.

mansor 17 August 2016 at 12:24  

Yb ni dah hilang akal, demi jaga ketyanya, jadi pembihong pylak, adal umno bangang..

Sabtu Awab 17 August 2016 at 13:00  

Saya jumpa MP ini di Istana Negara atas jemputan SPB Yang di Pertuan Agong sempena sambutan Hari Raya baru2 ini. Sanggup dia menghina Raja kami. Jom buat lapiran Polis, jika dia tidak menarik kenyataannya dan memohon maaf kepada Rakyat Malaysia.

Popular Posts

Blog Pro BN

POST TERDAHULU

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP