Saturday, 10 September 2016

TERKINI: Pengerusi Tetap Umno Gelang Patah Keluar PartiJOHOR BAHRU – Pengerusi Tetap Umno Bahagian Gelang Patah, Datuk Baharom Abdul Ghani hari ini mengumumkan secara rasmi keluar daripada parti.

Pengumuman itu dibuat ketika beliau mula menjalankan tanggungjawabnya sebagai Pengerusi Tetap Umno Bahagian Gelang Patah pada mesyuarat berkenaan, hari ini.

Ketua Umno Bahagian Gelang Patah, Mohammad Khairi A Malik ketika mengulas tindakan tersebut berkata, parti di peringkat bahagian menerima keputusan itu.

"Kita terima dan akur dengan pilihan yang dibuat olehnya. Kita mengucapkan terima kasih di atas sumbangan beliau," katanya ketika ditemui pada Mesyuarat Perwakilan Umno Bahagian Gelang Patah di sini hari ini.

Bagaimanapun, Mohammad Khairi berkata, tindakan veteran Umno itu keluar dari parti, tidak menjejaskan Umno Bahagian Gelang Patah.

“Bila dia umum, perwakilan kekal dan terus bersama dalam persidangan. Kami tidak jangka (umum keluar parti) kerana sebelum ini, dia memberitahu mahu berjuang dari dalam parti," katanya.

Difahamkan, pengumuman berkenaan dibuat kerana tidak mempunyai kepercayaan terhadap pucuk pimpinan atasan Umno.


PERINGATAN: Bloglist Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

Blog Pro BN

POST TERDAHULU

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP