Saturday, 22 October 2016

Nik Abduh Tegur MP Pembangkang Ganggu Ucapan NajibKUALA LUMPUR 21 Okt. – Ahli Parlimen Pasir Mas, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz menegaskan, mana-mana ahli Parlimen tidak berhak untuk mengganggu ucapan pembentangan bajet oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak walaupun wujud sindiran dan kecaman ke atas pembangkang.

Katanya, pembentangan bajet adalah hari besar untuk negara dan rakyat, oleh itu ahli-ahli Parlimen perlu lebih profesional ketika berada di dewan persidangan.

“Masa untuk ahli Parlimen membahas dan menghujah bajet adalah selepas ini. Saya harap ia digunakan sebaik-baiknya oleh semua ahli parlimen tanpa membazirkan masa dengan perlakuan yang tidak profesional yang hujungnya mematikan masa dan peluang ahli-ahli Parlimen lain mengambil bahagian perbahasan dengan sempurna,’’ katanya.

Beliau berkata demikian dalam Facebook bagi mengulas tindakan pakatan pembangkang yang terdiri daripada DAP, PKR, Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) dan PAN meninggalkan Dewan Rakyat ketika Najib membentangkan Bajet 2017, hari ini.


 

TerkiniLiveUtamaBeritaPolitikPilihan Raya
; orphans: auto; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: auto; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; width: 0px; height: 0px;">


PERINGATAN: Bloglist Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

3 comments:

M.N.Hasnal Bakiyah 22 October 2016 at 10:52  

Ni namanya Nik Bodoh
Menyerlahkan kebodohan yg cuba nak bodohkan pengundi
Dlm persidangan yg lepas juga tak bangun utk memprotest konon katanya "memprotest dlm hati aja"
Kini...
Menyerlahkan lagi kemunafikan dlm politik mereka dgn membela konon katanya musuh dan mengutuk rakan
Sayonara

Saadun Sulaiman 22 October 2016 at 12:55  

Salah ke kalau mereka keluar dari mendengar si penyampai badget yang merapu tanpa menjelas kan semua salah lamu yang di lemparkan ke si merapu itu. Wahai "CAKAR HARIMAU" sebanar nya bukan semua pemangkang keluar tetapi ada seorang MP dari PAS yang turut sama keluar. Mungkin kah "CAKAR HARIMAU" akan mencadang kan kepada parti lamu agar keangotaan nya di pecat. Saya menantikan tindakan parti Pak Lebai melakukan nya!!!!

xairlinepilot 22 October 2016 at 21:47  

Nikky Al Dedak Jibby.

Pegi mampos dgn HamPAS

Popular Posts

Blog Pro BN

POST TERDAHULU

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP