Thursday, 30 March 2017

RUU355: PAS Akhirnya Kena Kencing Dengan UMNO

BN tidak akan bentang pindaan RUU 355, kekal usul persendirian - PM Najib

PM NAJIB: BN memutuskan bahawa kerajaan tidak akan bentang RUU 355 selaras dengan dasar dan amalan bahawa BN buat keputusan berdasarkan konsensus. -Bernama

KUALA LUMPUR: Barisan Nasional hari ini membuat keputusan tidak akan membentangkan Pindaan Rang Undang-Undang (RUU) Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) atau Akta 355 di Parlimen.

Keputusan itu diumum Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak selepas mempengerusikan Mesyuarat Dewan Tertinggi Barisan Nasional di Menara Dato Onn, PWTC, di sini.

Beliau yang juga Pengerusi Barisan Nasional (BN) berkata keputusan dibuat berdasarkan konsensus dalam BN.

"BN memutuskan bahawa kerajaan tidak akan bentang RUU 355 selaras dengan dasar dan amalan bahawa BN buat keputusan berdasarkan konsensus," katanya dalam sidang media selepas mesyuarat berkenaan.

Jelasnya, dengan pengumuman itu, RUU 355 akan kekal menjadi rang undang-undang persendirian.

"Justeru, rang undang-undang ini akan terus menjadi rang undang-undang persendirian dan terserah kepada speaker untuk menentukan, mengikut pada order paper.

"Kalau speaker putuskan ia akan dibentangkan, maka ia akan dibentangkan. Dan speaker juga akan putuskan peraturan berhubung undang-undang tersebut," katanya lagi.

-astroawani

PERINGATAN: Bloglist Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

2 comments:

Ujang Hamzah 30 March 2017 at 14:07  

Bila bn tidak mahu membawa ruu355 di Parlimen, maka sokongan orang ramai pada Pas akan meningkat kerana mereka melihat Pas yang bersungguh-sungguh nak memartabatkan Islam. Bukan Pas tak kenal umno, tetapi Pas guna perangai pembelit umno untuk menyedarkan org ramai yg umno tak boleh dipercayai dalam hendak mendaulatkan Islam.Orang Melayu Islam akan menjadi undi penentu utk pru yang akan datang. Insyallah

Saiful Azmi Husin 30 March 2017 at 14:09  

Dah agak dah! selain para pensina dan kaki main buntut, blogger sekular hamba DAPigs mesti bergumbira jika RUU355 tak jadi!

Popular Posts

Blog Pro BN

POST TERDAHULU

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP