Monday, 17 October 2016

Najib: Malaysia Akan Lumpuh Tanpa GSTKUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak menegaskan, ekonomi negara akan lumpuh tanpa Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST).

"(GST menyebabkan kemerosotan ekonomi domestik) adalah tafsiran pembangkang. Hakikatnya, GST adalah penyelamat ekonomi Malaysia.

"Tanpa GST, ekonomi negara akan lumpuh," katanya ketika menjawab soalan tambahan Liew Chin Tong (DAP-Kluang) pada sidang Dewan Rakyat yang bermula hari ini. 

Perdana Menteri menjawab soalan tambahan Chin Tong sama ada kerajaan bersedia kurangkan kadar GST kepada tiga peratus kerana GST didakwa menyebabkan kemerosotan ekonomi domestik.

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/203011?m=1


PERINGATAN: Bloglist Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

2 comments:

mazmad 17 October 2016 at 13:48  

Malaysia akan lebih lumpuh jika Najib masih memegang jawatan PM.
Go to hell with UMNO and Najib.

saad ariffin 18 October 2016 at 08:03  

Ekonomi negara tidak akan lumpuh kalau tanpa GST tapi kemewahan menteri yang akan tergugat jika tiada GST itulah sebab sebenarnya kita lihat saja semua menteri negara yang dilantik oleh kerajaan UMNO siapa yang tinggal dirumah sederhana dengan kereta yang sederhana bahkan boleh dikatakan semua menteri punyai kereta setiadak-tidaknya empat buah kereta mewah lihat saja seorang menteri perempuan yang masih bujang punyai kereta mewah hampir lapan buah untuk apa itu semua jika bukan untuk membolot kekayaan sebanyak mungkin padahal hasil bumi negera bertuah ini apa yang tiada yang Allah anugerahkan ,itulah nikmat yang dianugerah pada rakyat negara ini tapi pemerentah telah salah gunakan nikamt itu hinggakan rakyat dipaksa membayar cukai yang langsung tidak memilih kaya miskin hinggakan wang untuk fakir miskin pun disalahgunakan kepada GST.Ingatlah bukan semua rakyat restu apa yang dikutip atas nama GST makanlah duit haram dari rakyat yang berdoa'a dengan kezaliman kita hari ini kita selamat tapi besok belum tentu kadha dari Allah.

Popular Posts

Blog Pro BN

POST TERDAHULU

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP