Sunday, 14 August 2016

Wanita Singapura Maki Dan Fitnah Pegawai Imigresen MalaysiaJOHOR BAHRU - 3 anak beranak warga Singapura ditahan kerana mengingkari arahan pegawai Imigresen yang bertugas di pintu masuk.

Dalam kejadian Jumaat lalu jam 3:30 petang itu, Quek Chin Fern, 42, dan dua anaknya, Miguel Lim, 19, dan Chery Isabella Lim, 18, telah ditahan kerana enggan memberikan kerjasama kepada pegawai terbabit untuk menurunkan tingkap kenderaan bahagian belakang.

"Pegawai yang bertugas minta kerjasama untuk turunkan tingkap bahagian belakang disebabkan tingkap gelap. Namun pemandunya enggan berbuat demikian lalu memarahi dan memaki hamun pegawai berkenaan. 

"Setelah puas memaki hamun pegawai terbabit, wanita itu menurunkan tingkap dan anaknya di belakang kereta dengan sombongnya telah memberikan isyarat lucah terhadap pegawai tersebut," kata sumber.

Ekoran kebiadaban yang tidak dijangkakan itu, maka berlakulah perbalahan. Tiga anak beranak itu diarahkan keluar dari kereta, sekali lagi mereka enggan mengikuti arahan dan membunyikan hon untuk memprovokasi pegawai tersebut. 

Ketiga-tiga mereka telah ditahan dan dihantar ke pejabat sebelum dihantar ke lokap. Bagaimanapun, sekali lagi pemandu berkenaan telah menuduh pegawai Imigresen terbabit cuba meminta sejumlah wang dari mereka bagi tujuan memburukkan pegawai berkenaan. 

Kereta milik pemandu wanita itu jenis BMW523i berwarna hitam dengan nombor pendaftaran SLC968A juga telah disita di bawah Seksyen 49A Akta Imigresen 1959/63. 

Berdasarkan perkongsian netizen, Quek Chin Fern pernah terlibat dalam beberapa kes yang serius. Jennifer Tay menyatakan bahawa dia pernah menjadi mangsa penipuan Quek Chin Fern pada 18 Ogos 2015. 


Selain itu, Quek Chin Fern pernah menikam suaminya ketika mendapatkan rawatan di hospital kerana cecair asid telah terpercik pada kemaluannya selepas didakwa mempunyai hubungan sulit dengan perempuan lain. -PIXEL MEDIA


PERINGATAN: Bloglist Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

0 comments:

Popular Posts

Blog Pro BN

POST TERDAHULU

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP