Friday, 29 November 2013

Jalan Paling Gila Dan Menakutkan Di China

Heaven-Linking Avenue, juga dikenali sebagai Big Gate Road, di Gunung Tianmen di Hunan, China telah dikenali sebagai jalan "paling berbahaya" di China. Bermula dari 200 meter di bawah paras laut jalan bas mencapai 1300 meter di atas paras laut menjadikan jumlah 99 selekoh maut sepanjang jalan. Ianya mengambil masa selama lapan tahun untuk di selesai dengan kerja bermula pada tahun 1998, dan tamat pada tahun 2006.

Jika jalan raya adalah sedikit terlalu menakutkan untuk anda, terdapat satu alternatif. Sebuah kereta kabel dari Bandar Zhangjiajie ke puncak Gunung Tianmen. Cableway adalah 7455 meter panjang yang menjadikan ia sebagai keperluan rakyat Cina, laluan atau talian kabel yang terpanjang di dunia.

- SumberPERINGATAN: Bloglist Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

0 comments:

Popular Posts

Blog Pro BN

POST TERDAHULU

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP