Tuesday, 1 April 2014

TERKINI - Mahkamah Amerika Tolak Petisyen Terhadap MAS

KUALA LUMPUR - Malaysia Airlines (MAS) berkata syarikat dimaklumkan bahawa petisyen yang difailkan bagi pihak seorang penumpang pesawat MH370 yang hilang telah ditolak dengan perintah Mahkamah Amerika Syarikat.
    
MAS mengumumkan perkara ini kepada Bursa Malaysia hari ini.
    

Petisyen terhadap syarikat penerbangan nasional itu dan juga Boeing Company, pengeluar pesawat berkenaan, difailkan di Mahkamah AS baru-baru ini.
    
MAS menerima salinan petisyen itu pada 27 Mac.
    
Penerbangan MH370, membawa 227 penumpang dan 12 anak kapal, berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur pada 12.41 pagi pada 8 Mac dan hilang dari skrin radar kira-kira sejam kemudian semasa terbang di Laut China Selatan.
    
Pesawat B777-200 dijadualkan tiba di Beijing pada pukul 6.30 pagi pada yang hari yang sama.
    
Operasi mencari melibatkan pelbagai negara digerakkan bagi menjejaki pesawat, mula-mula di Laut China Selatan dan kemudian di sepanjang dua koridor - koridor utara yang menjangkau dari sempadan Kazakhstan dan Turkmenistan ke utara Thailand dan koridor selatan, meliputi dari Indonesia ke selatan Lautan Hindi. - Bernama

PERINGATAN: Bloglist Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

0 comments:

Popular Posts

Blog Pro BN

POST TERDAHULU

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP